Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Παύλος Μάτεσις: η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει , αλλά και ποτέ δεν ανασταίνεται

΄Ενα  αποχαιρετιστήριο κείμενο  , με δικά του  λόγια  , στο μεγάλο  συγγραφέα  Παύλο Μάτεσι, που μας άφησε στην νεόπτωχη  Ελλάδα  της μιζέριας και της Απελπισίας.
Τα στοιχεία  αντλούμε  από  συνέντευξή  του,  που  δημοσιεύθηκε   στις  24 Ιουλίου  2008 ,  στο freepress  του  Ρ/Σ "ΑΘΗΝΑ 9,84" , στο   10ο  φύλλο,  και ετιτλοφορείτο "Η Ελλάδα  ποτέ δεν πεθαίνει , αλλά και ποτέ   δεν ανασταίνεται"!
Ο Μάτεσις  ...νιάτο
Μεταξύ άλλων,  υποστήριζε:
  • "Η Ελλάδα  από την εποχή της απελευθέρωσης , για να λέμε  την αλήθεια από τότε που την απελευθέρωσαν , κάνει  συνεχείς προσπάθειες   για μία νέα αρχή. Και πάντοτε  δεν πετυχαίνει. η Ελλάδα ποτέ  δεν πεθαίνει , αλλά  και ποτέ  δεν  ανασταίνεται.
  • Η Ελλάδα  παρέχει το υλικό για τη  διαπόμπευσή της, αλλά η  διαπόμπευση  δεν έχει  γίνει ακόμη. Εγώ  φοβάμαι  ή ελπίζω  , ότι κάποτε όχι  ακόμη στην Ελλάδα, θα  γίνει μία τρομακτική επανάσταση .Δηλαδή θα θυμίζει την τρομοκρατία ,που ακολούθησε  το 1869 της γαλλικης επανάστασης . ΄Οπου θα γίνουν σφαγές κλπ.{...} Νομίζω, ότι κάποτε θα έρθει  αυτή η τρομακτική επανάσταση¨".

Για την Αθήνα  , υποστήριζε: 
  •  ΄Οσο  για την σημερινή Αθήνα νομίζω ότι  ήταν τεράστιο λάθος  που την έχτισαν  πάνω  στην  παλιά Αθήνα. ΄Ηδη  , βεβαια και η παλιά Αθήνα   είχε  λεηλατηθεί και από τους Τούρκους  που μισούσαν καθετί ελληνικό και έσπαζαν τα Μάρμαρα , αλλά και από τους ντόπιους  που έπαιρναν τα Μάρμαρα  και τα έβαζαν στο καμίνι  για ασβέστη, κι από τους ξένους που έκλεβαν ό,τι μπορούσαν ... {...} 
  • Είναι τερατώδες λάθος το ότι δεν σεβάστηκαν  αυτό το μέρος , την Αττική, η οποία προσδιόρισε  τον πολιτισμό της Ευρώπης .
  • Θα  έπρεπε η Αττική, και κυρίως η Αθήνα,νε μείνει έτσι και  να χτισθεί  αλλού.
  • Και απάνω  εκεί χτίσθηκε μία πόλη  γελοία, η οποία  δεν εξυπηρετεί  τον πολίτη και υπάρχει και όλη η βλαχοδημαρχιακή νοοτροπία  όπου όλοι θέλουν να  χτίσουν  σπίτι. 
  • Καλά οι πολιτικοί και ο υπόκοσμος  της τηλεόρασγης φτιάχνει σπίτια  στα βουνά επάνω , στα οποία εμείς  όλοι ευχόμαστε  να βρεθεί μία αναρχική ομάδα με πολιτικές  θέσεις  και να βάλει  φωτιά"!

Πηγή: www.athina984.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου