Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

"Παγκοσμιοποιημένη Δημοκρατία" με μία Ιθαγένεια, προπαγανδίζει ο Γιώργος Παπανδρέου

Από το Καστελόριζο μας ήρθαν τα άσχημα μαντάτα
Ο  ...επισκέπτης  καθηγητής Γιωργάκης Παπανδρέου , μιλώντας προσφάτως σε εκδήλωση στο Εδιμβούργο αναφέρθηκε σε διαλόγους με τους εταίρους στην ΕΕ -σ.σ. τον Απρίλιο 2010 -οι οποίες τον ...οδήγησαν να μας  βάλει τελικά  υπό το  ζυγό της Τρόϊκας. Του έδωσαν , λέει ,μόνο 10 λεπτά της ώρας  για να πει το ΝΑΙ ,γιατί ,όπως ισχυρίζεται , του έλεγαν :
  • Σε 10 λεπτά ανοίγουν οι αγορές στην Ιαπωνία και θα έχουμε πανωλεθρία στην παγκόσμια οικονομία".

Και θυσιασθήκαμε   εμείς  για  να σωθεί η...παγκόσμια  οικονομία;;;;
Ας πηγαίναμε μαζί της  στο βυθό της θάλασσας.Εμείς  είμαστε οι ΧΑΜΕΝΟΙ ....
Και συμπληρώνει : "Σε αυτά τα 10 λεπτά λοιπόν, γρήγορα, ήρθαμε σε συμφωνία".
Αυτό  ήταν το ...εισαγωγικό κομμάτι  για  ν΄αναπτύξει  αμέσως μετά  το ..ΟΝΕΙΡΟ του , δηλαδη  να γίνει μία Παγκόσμια Κυβέρνηση , και οι λαοί  να έχουν μία  ...ταυτότητα . Τι να την κάνουμε την ... ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ!!
Τα λέει πολύ χύμα .΄Αντιγράφουμε  από tovima.gr , που εκτενές ρεπορτάζ  από το Εδιμβούργο .
"Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε την ανάγκη να «οραματιστούμε ξανά ως το πεδίο μιας παγκοσμιοποιημένης Δημοκρατίας» και πρότεινε: 

«Να σχεδιάσουμε μια Ευρωπαϊκή "Αγορά", όχι μόνο για αγαθά και υπηρεσίες αλλά και για τους πολίτες. Να μάθουμε από την ανταλλαγή ιδεών, καινοτομίας, διαπολιτισμικής τέχνης, συμμετοχής (online και offline) και δημιουργικών λύσεων.

Ας οραματιστούμε τους πολίτες της Ευρώπης να ψηφίζουν απευθείας τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επιτροπές πολιτών, διαλεγμένους από κλήρωση να συμμετέχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων, έστω και πολύπλοκων. Πανευρωπαϊκά δημοψηφίσματα που οι πολίτες να ψηφίζουν ως νομοθέτες μελλοντικών συνθηκών.{..}

Να μια ιδέα: Γιατί να μην έχουμε τους πρώτους Ευρωπαίους πολίτες με το να δώσουμε στους μετανάστες Ευρωπαϊκή Ιθαγένεια και όχι Ελληνική, ή Γερμανική ή Γαλλική;..."

Πηγή:tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου