Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος Σετάκης είχε ...αρνηθεί να παραλάβει το ΄Αγιο Φως !!!


Από :fimotro

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ :
ΕΓΚΩΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΕΟΚΛΗΤΟ ΣΕΤΑΚΗ , ΕΝΩ ΒΟΟΥΣΑΝ ΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Μετά θάνατό του  όλοι οι τοπάρχες των Ιωαννίνων πλέκουν το εγκώμιο … Το Fimotro όμως μετά τα χούγια του οδηγού του που είχε κάποτε κακόφημο μπαρ στα Γιάννενα σας αποκαλύπτει πως ... 
κάπου εκεί στο Πάσχα ανάμεσα στο 2005 και στο 2006 ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Θεόκλητος είχε αρνηθεί να παραλάβει το Άγιο Φως ,που είχε φθάσει με πτήση στο αεροδρόμιο «Πύρρος».
 Στον Τροχονόμο, που το παρέλαβε ηχούν ακόμη οι κουβέντες που του είπε ο Άγιος Ιωαννίνων όταν το περιπολικό έφθασε στα χαμηλά της Λεωφόρου Δωδώνης.
 «Όποιος το παρήγγειλε να το παραλάβει …» του είπε ο δύστροπος Μητροπολίτης, που συνήθως νοιαζόταν πόσους περισσότερους ψήφους θα πάρει το ΠΑΣΟΚ
Ο ένστολος τα ‘χασε και μετά από επικοινωνία με ανώτερό του έφυγε σφαίρα για την Κόνιτσα [60 χλμ] μπας και προλάβουν εκεί οι πιστοί και κάνουν Ανάσταση πριν από τη λήξη της. 
Ασφαλώς και στην Κόνιτσα το Άγιο Φως το παρέλαβε ο Δεσπότης Ανδρέας, διάδοχος του  Σεβαστιανού, του ιεράρχη, που όταν μιλούσε έτριζαν και οι πέτρες στα απέναντι χωριά της Βορείου Ηπείρου και όχι οι τσόχες από τις λέσχες των Ιωαννίνων [και για να μην  αδικούμε άντε των Αθηνών …].  
Αν λέμε ψέματα για το Άγιο Φως, μάρτυράς μας ο Θεός, ο φίλος μας ο Τροχονόμος και ο ανώτερός του … Υπάρχουν κι άλλοι, βεβαίως βεβαίως!
Fimotro

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/4/14 13:02

    Η εκλογή του έπασχε νομικά γι αυτό και ακυρώθηκε δύο φορές απ το ΣΤΕ (τις εναντίων του προσφυγές είχαν κάνει ο μακαριστός π.Χαράλαμπος Βασιλόπουλος και τρεις Γιαννώτες).
    Η χειροτονία και η ενθρόνισή του στα Γιάννινα έμειναν στην Ιστορία για τα "αναξιος" που δονούσαν την ατμόσφαιρα και τους τραμπουκισμούς των σεραφειμικών μπράβων.
    Τελικά η τότε Ιεραρχία τον...επανεξέλεξε για μητροπολίτη με συνέπεια εννέα σοβαροί μητροπολίτες να μιλήσουν για...θεομπαιξία και μαζί με άλλους να διαχωρίσουν τις ευθύνες τους.
    Οι θρησκευόμενοι των Ιωαννίνων αντέδρασαν σύσσωμα όταν άκουσαν ότι προαλείφεται για δεσπότης τους. Δεν τον ήθελαν με τίποτε. Αλλά τελικά τα κατάφερε και με την ανοχή της πολιτείας παγιώθηκε αφού όμως δημιούργησε σφοδρές αντιδράσεις με τη διοικηση που άσκησε (υπόθεση περιουσίας Μονής Βελλάς κ.ά.).και κατασκανδαλίστηκαν, πιστοί και μη.
    Είχε πάντως ένα προτέρημα που του το αναγνωρίζουν και οι εχθροί του: δεν ήταν εκδικητικός και δεν κρατούσε κακία σε όσους τον πολέμησαν
    Ας ευχηθούμε να βρει η ψυχή του ανάπαυση στον Παράδεισο και επιτέλους να αναδειχθεί στα Γιάννενα ένας ποιμένας που να χαρακτηρίζεται από πνευματικότητα και ζήλο γιατί για αρκετές δεκαετίες ταλαιπωρείται η συγκεκριμένη μητρόπολη απ την έλλειψη κατάλληλων ποιμένων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή