Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Καρδινάλιοι που συγκάλυψαν παιδεραστές κληρικούς θα συμμετάσχουν στην εκλογή του νέου Πάπα !!!


Κεραυνοί πέφτουν  στο Βατικανό για  τους ...παιδεραστές  κληρικούς
Με γρήγορους  ρυθμούς το  Βατικανό προχωράει  τα της  διαδικασίας  για την εκλογή του νέου  Πάπα, λες καιο  Βενέδικτος   θέλει να βρεθεί το  γρηγορότερο μακριά  από τα ....μυστήρια του Βατικανού !!!
΄Ομως  αλγεινότατη  εντύπωση προκαλεί η δημόσια  δήλωση του  επισκόπου πρώην εισαγγελέα του δικαστηρίου του Καρδιναλίων,σύμφωνα με την οποία οι καρδινάλιοι ,που θεωρούνται ύποπτοι για συγκάλυψη κατά το παρελθόν πράξεων παιδεραστίας από ιερείς της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, "έχουν το δικαίωμα και το καθήκον" να λάβουν μέρος στο κογκλάβιο που θα εκλέξει τον επόμενο Πάπα.
  • Σημειώνεται , ότι ο καριδνάλιος είναι ... αρμόδιος για τις .....υποθέσεις παιδεραστίας στο Βατικανό.
Σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα La Stampa, ο επίσκοπος Σκικλούνα είπε ότι οι άνθρωποι αυτοί που σιώπησαν "φοβούμενοι ένα σκάνδαλο" έχουν, σύμφωνα με τους εκκλησιαστικούς κανόνες, "το δικαίωμα και το καθήκον να συμμετάσχουν στο κονκλάβιο".
"Ο Θεός ξέρει να βάλει στο στόμα τους λόγια που βγαίνουν από μια ταπεινωμένη και πληγωμένη καρδιά. Η φώτιση δεν δίδεται μόνο στους Αγίους αλλά στους αμαρτωλούς", είπε ο επίσκοπος ο οποίος την περίοδο του ποντιφικάτου του Γιόζεφ Ράτσινγκερ ήταν υπεύθυνος για τη θέσπιση μέτρων κατά της παιδεραστίας.
"Το αληθινό σκάνδαλο είναι το ότι δεν καταγγέλθηκαν οι κακοποιήσεις. Ωστόσο η αντίληψη άλλαξε. Η σιωπή έγινε σκάνδαλο. Και αυτό χάρη στον Ράτσινγκερ. Συνεπώς ας εισέλθουν στο κονκλάβιο. Ο Θεός ξέρει να χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την παρουσία τους στο κονκλάβιο. Ο αναμάρτητος πρώτος το λίθο βαλέτω", είπε ο επίσκοπος Σκικλούνα. "Στη δέσμευσή μας κατά των κακοποιήσεων , δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω: αυτός είναι ο οικουμενικός νόμος της Εκκλησίας, είναι μια πρακτική που δεν μπορεί να αλλάξει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου