Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Ελληνας φοιτητής του Columbia υποχρέωσε τον Γιωργάκη Παπανδρέου να παραδεχθεί δημοσίως : τα κάναμε όλοι μαντάρα»!!!

 
Οταν ένας Ελληνας φοιτητής του Columbia ανάγκασε τον Γιώργο Παπανδρέου να πει «Τ
Μπορεί ο πρώην πρωθυπουργός να ταξιδεύει στο Αμέρικα ή σ΄αλλες χώρες ,και να δίνει διαλέξεις για το πως  βουλιάζεις οικονομικά  μία  χώρα, αλλά βρήκε το μάστορά του  από ΄Ελληνα  φοιτητή  στο πανεπιστήμιο   Columbia .
 Τον  ανάγκασε  να παραδεχθεί  δημοσίως πως τα κάνανε  "μαντάρα"  στη  διαχείρηση  της  ελληνικής κρίσης. και να ζητήσει συγγνώμη!!!  
Θα πείτε κι ο  πατέρας  του  ,ο Ανδρέας  ένα βράδυ  είπε  το " mea  culpa" , αλλά  σήμερα ΑΜΦΙΒΑΛΛΟΥΜΕ  τα μάλα  αν το  εννοούσε  έστω  εκείνη τη  στιγμή!...
Λοιπόν ,κατά τη διάρκεια της ομιλίας του , Ελληνας φοιτητής ζήτησε και πήρε το λόγο και «στρίμωξε»αγλιως  τον Γ. Παπανδρέου.
Τον χαρακτήρισε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας και του ζήτησε να πει «mea culpa» (λάθος μου) και να παραδεχθεί ότι «τα κάναμε θάλασσα».
Ο θαρραλέος φοιτητής είπε : 
  • «Είστε μέλος μιας ελληνικής δυναστείας
  • Ο πάππους σας ήταν πρωθυπουργός, ο πατέρας σας επίσης και μετά εσείς. 
  •  Μιλάτε για μεταρρυθμίσεις από το 2008 και μετά. Αλλά κάτι πήγε λάθος στην Ελλάδα από το 1974 έως το 2008. 
  • Μπορεί να δουλεύαμε σκληρά αλλά ήμασταν αντιπαραγωγικοί και ο δημόσιος τομέας ήρθε να προσφέρει δουλειά οδηγώντας τη χώρα στη χρεοκοπία κι εσείς εξευρωπαΐσατε το πρόβλημα. 
  • Δεν μπορείτε να μας πείτε ένα «mea culpa» πρώτα; Ενα τα κάναμε θάλασσα (σ.σ. we really screwed up η ακριβής του έκφραση). Σαν Ελληνας ντρέπομαι για όσα έχουν συμβεί κι εσείς είστε εκεί και μιλάτε για συνεργασία και μπλα μπλα μπλα...».
Μετά τα πολλά χειροκροτήματα που απέσπασε η ομιλία του φοιτητή ο Γιώργος Παπανδρέου κλήθηκε να απαντήσει και παρά το ότι ήταν λιγότερο χαμογελαστός έμεινε σχετικά ψύχραιμος.
  • «Δεν διαφωνώ μαζί σου» απάντησε ,και συνέχισε 
  • «Πραγματικά τα κάναμε μαντάρα στην Ελλάδα. Και αυτό είπα στην αρχή... Εχουμε ευθύνες, αλλά υπάρχουν και ευθύνες στην Ευρώπη, λιτότητα και μεταρρυθμίσεις δεν πάνε μαζί, το είχε πει και ο Γκέρχαρντ Σρέντερ».
Πηγή:  iefimerida.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου