Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

H Μέρκελ αύριο στην ' Αγκυρα για νέες επενδύσεις και τα ψηφαλάκια των εκαποτομμυρίων Τούρκων μεταναστών!

 
Ο τουρκικός γρίφος της Άνγκελα Μέρκελ


 
Πάει με ένα συγκεκριμένο στόχο στην Τουρκία: την βελτίωση των ήδη καλών γερμανοτουρκικών οικονομικών σχέσεων. Γι αυτό και η Άνγκελα Μέρκελ παίρνει μαζί της τους επικεφαλής των 15 ισχυρότερων γερμανικών πολυεθνικών στους τομείς της ενέργειας, των μηχανοκατασκευών, της αεροναυπηγικής, των χρηματιστικών συναλλαγών και της υψηλής τεχνολογίας.
Αυτό προμηνύει , 'οπως  σημειώνει ο Χειλάς   (tovima.gr)   |"αύξηση των γερμανικών επενδύσεων στην Τουρκία, που φτάνουν ήδη τα 7 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς και των εμπορικών συναλλαγών μεταξύ των δυο χωρών, που ξεπερνούν τα 30 δισ. «Η Γερμανία είναι ο σημαντικότερος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας» έλεγε χθες εκπρόσωπος της καγκελαρίας. Η επίσκεψη της καγκελάριου την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα θα δώσει πρόσθετη ώθηση στην οικονομική συνεργασία τους.
Όχι όμως και στην πολιτική. Σε αυτήν κυριαρχεί η κρίση. Και σε αυτό ευθύνεται πριν από όλα η κ.Μέρκελ, η οποία βάζει πόδι στο τουρκικό «όραμα του αιώνα», ήτοι στην ένταξη της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.  Η καγκελάριος κάνει ότι μπορεί για να την αποτρέψει, παρόλο που δέχεται - pacta sunt servanta, οι συμφωνίες πρέπει να τηρούνται! - τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Οι διαπραγματεύσεις αυτές, που είχαν συνομολογηθεί  προτού αναλάβει η ίδια την καγκελαρια, έχουν, όπως συμφώνησαν οι δυο πλευρές, «ανοικτό τέλος» - δεν αποκλείουν δηλαδή το ενδεχόμενο της μη ένταξης".
Από την άλλη :  γλυκοκοιτάζει και τις  ψήφους εκατομμυρίων Τούρκων μεταναστών!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου