Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

O Mαυρογιαλούρος της Αργολίδας, πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Παπανικολάου!












Ο σύγχρονος Μαυρογιαλούρος έχει πλέον το όνομα Ευάγγελος Παπανικολάου
 Πρώην βουλευτής της ΝΔ και δικηγόρος εξαπατούσε τους συμπολίτες του,ζητώντας 3 εκατ. δραχμές για κάθε διορισμό στο Δημόσιο!
Καταδικασθηκε  αμετακλήτως  από τον  ΄Αρειο Πάγο  σε  φυλάκιση ΠΕΝΤΕ ετών για απάτη κατ' εξακολούθηση, κατ' επάγγελμα και συνήθεια που διέπραξε προ 15ετίας, παίρνοντας σημαντικά. 
Σε  πενταετή καθειρξη καταδικάσθηκε και ο συνεργάτης του , επιχειρηματίας Στυλιανός Στεργίου του Μαρίνου,

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε εφετειακή απόφαση κι επίσης επικύρωσε την ίδια ποινή που επιβλήθηκε στον συνεργάτη του,καθώς και οι δύο μαζί εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά από γονείς για δήθεν διορισμούς των παιδιών τους στο Δημόσιο, τις Τράπεζες, κ.λπ.
Σύμφωνα με την απόφαση του 5μελούς Εφετείου Κακουργημάτων, ο κ. Παπανικολάου και ο Στ. Στεργίου αποφάσισαν να εξαπατήσουν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Αργολίδας. Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν τις αναιρέσεις τόσο του κ. Παπανικολάου όσο και του συνεργάτη του εργοστασιάρχη κατασκευής καπέλων κ. Στεργίου, που ζητούσαν να αναιρεθεί η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε ο καθένας σε κάθειρξη πέντε ετών. Αρχικά είχαν καταδικαστεί σε κάθειρξη έξι ετών, αλλά η ποινή μειώθηκε κατά ένα έτος, κατόπιν αναίρεσης, που έγινε δεκτή από το Εφετείο Αθηνών, καθώς τους αναγνώρισε ως ελαφρυντικό τον πρότερο έντιμο βίο τους.
Οι δικαστές του Αρείου Πάγου απέρριψαν τις αναιρέσεις των κ.κ. Παπανικολάου και Στεργίου, κρίνοντας ότι η απόφαση του Εφετείου Αθηνών με την οποία καταδικάστηκε σε κάθειρξη πέντε ετών ο καθένας, έχει πλήρη, ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Οι διορισμοί που ...έταζαν  φυσικά ΔΕΝ  πραγματοποιήθηκαν, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η υπόθεση έλαβε χώρα το 1997, όταν δηλαδή ο κ. Παπανικολάου δεν κατείχε τη βουλευτική ιδιότητα.




Πηγή:  iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου