Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

«Θες βίζα; Πες μας το facebook σου»......η νέα «πολιτική» των ΗΠΑ...Γιατίτο φακέλωμα γίνεται


Οι ΗΠΑ  από τα τέλη Μαΐου ζητούν από ένα μέρος όσων υποβάλλουν αίτηση για τη χορήγηση βίζας, ανεξαρτήτως εθνικότητας, πληροφορίες για την...
ταυτότητά και τους λογαριασμούς τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της σκλήρυνσης της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε ότι ο έλεγχος αυτός τέθηκε σε εφαρμογή στις 25 Μαΐου και αφορά κάθε πρόσωπο που κάνει αίτηση για τη χορήγηση βίζας για το οποίο κρίνεται απαραίτητο να υπάρχουν πληροφορίες για τους λογαριασμούς του στο διαδίκτυο.

Εκτίμησε όμως ότι από τους νέους κανόνες θα επηρεαστεί «μόνο το 1% των περισσότερων από 13 εκατομμύρια ανθρώπων που κάνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο αίτηση για την χορήγηση βίζας» προκειμένου να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο «όσοι κάνουν αίτηση για άδεια εισόδου θα πρέπει να δίνουν επιπλέον πληροφορίες, κυρίως για τους λογαριασμούς τους στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, τους αριθμούς των προηγούμενων διαβατηρίων τους, επιπλέον πληροφορίες για τα μέλη της οικογένειάς τους και ένα πιο λεπτομερές ιστορικό των ταξιδιών, των επαφών και της εργασίας τους», εξήγησε ο αξιωματούχος.

AMΠΕ ,Από nonews-NEWS , 03.07.17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου