Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Αποκαλύψεις «σεισμός» βιογράφου των Κένεντι για την «στενή σχέση» του JFK με τον γκέι κολλητό του








Η σχέση αυτή κράτησε τρεις δεκαετίες και ήταν κάτι παραπάνω από φιλική, αποκαλύπτει ο Τζέρι Οπενχάιμερ 
- O Λεμ Μπίλινγκς είχε εξομολογηθεί τον έρωτά του στον φίλο του από τότε που μοιράζονταν το ίδιο δωμάτιο στο οικοτροφείο!

Ένα άρθρο «φωτιά» για τον «κρυφό ερωτικό δεσμό» του JFK με τον επί 30 χρόνια γκέι κολλητό του Λεμ Μπίλινγκς δημοσιεύει η Daily Mail, δια χειρός του Τζέρι Οπενχάιμερ, διάσημου συγγραφέα δύο μπεστ-σέλερ βιογραφιών για την οικογένεια των Κένεντι.

Νάνσυ Κουλούρα *
O Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, 35ος πρόεδρος των ΗΠΑ και ένας από τους πιο αγαπητούς πολιτικούς ηγέτες, δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 1963 σε ηλικία 46 χρονών, έχοντας μείνει μόνο δύο χρόνια στην εξουσία. Στην τραγικά σύντομη θητεία του κατάφερε να κλέψει τις καρδιές των Αμερικανών, να εμπνεύσει τους συμπατριώτες του αλλά και να αποκτήσει τη φήμη «γυναικά», με αρκετά σκάνδαλα να σκιάζουν την συζυγική του ευτυχία με την Τζάκι.



Σύμφωνα με τον Οπενχάιμερ, παρά το γεγονός ότι τα πάρε-δώσε του JFK με χυμώδεις υπάρξεις, όπως η Μέριλιν Μονρόε, αποτελούσαν το κύριο σημείο εστίασης των σκανδαλοθηρικών εντύπων, η πραγματικά σκανδαλώδης σχέση του δεν ήταν με γυναίκα, αλλά με τον γκέι κολλητό του, ο οποίος μάλιστα είχε και το δικό του δωμάτιο στον Λευκό Οίκο.

Επικαλούμενος μαρτυρίες από ανθρώπους που γνώριζαν τον Μπίλινγκ και τον Κένεντι αλλά και από άλλους συγγραφείς που έχουν κάνει εκτεταμένη έρευνα επί του θέματος, ο Οπενχάιμερ αποκαλύπτει ότι αυτό που ο περισσότερος κόσμος εκλάμβανε ως ένα απλό bromance, δηλαδή μια στενή, συναισθηματική αλλά όχι ερωτική σχέση μεταξύ δύο ανδρών, είχε στην πραγματικότητα και μια σεξουαλική πλευρά.



Η φιλία των δύο ανδρών ξεκίνησε στο οικοτροφείο Choate όπου φοιτούσαν και οι δύο σε ηλικία 16 ετών. Τα δύο αγόρια άρχισαν να κάνουν παρέα ετοιμάζοντας ένα σχολικό πρότζεκτ και η στενή επαφή τους είχε ως αποτέλεσμα ο Μπίλινγκς να αναπτύξει κάποια αισθήματα για τον Κένεντι, τα οποία εξέφρασε γράφοντάς του ένα «ραβασάκι» σε χαρτί τουαλέτας. Σε αυτήν την τολμηρή κίνηση του μαθητή - δεδομένου ότι η ομοφυλοφιλία ήταν παράνομη το 1933 - ο ξαφνιασμένος JFK απάντησε αρνητικά, φροντίζοντας όμως να απορρίψει ευγενικά τον φίλο του για να μην τον προσβάλλει. «Μη μου ξαναγράψεις σημειώματα σε χαρτί τουαλέτας. Δεν είμαι τέτοιο αγόρι», ήταν η απάντηση του Κένεντι, ο οποίος συνέχισε πάντως να κάνει παρέα με τον ερωτοχτυπημένο φίλο του και να τον εμπιστεύεται όλο και περισσότερο με τα μυστικά του.



Η φιλία των δύο ανδρών βάθαινε με τα χρόνια και ο Μπίλινγκς ήταν πάντα στο πλευρό του Κένεντι, στηρίζοντας την πολιτική του καριέρα. Αν και η σχέση τους ήταν υπεράνω υποψίας για τον περισσότερο κόσμο, που γνώριζε τον JFK ως λάτρη του γυναικείου φίλου, υπάρχει μια μαρτυρία που δίνει μια διαφορετική διάσταση σε αυτό το bromance. Πρόκειται για την μαρτυρία του συγγραφέα Λόρενς Κουέρκ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Μπίλινγκς στα μέσα της δεκαετίας του 40, όταν εργάστηκαν κι οι δύο ως εθελοντές στην πρώτη εκστρατεία του Κένεντι για να εκλεγεί Γερουσιαστής. Τότε ήταν που ο Μπίλιγκς έλυσε για πρώτη φορά τη σιωπή τους και αποκάλυψε ότι είχε υπάρξει πάνω από μία φορά ερωτική επαφή ανάμεσα σε εκείνον και τον πολιτικό φίλο του. Ειδικότερα, αποκάλυψε ότι αρκετές φορές είχε κάνει στοματικό σεξ στον JFK χωρίς εκείνος πάντως να «ανταποδώσει τη χάρη», πιστεύοντας πιθανώς στην κοινή τότε πεποίθηση ότι «δεν είσαι γκέι εάν είσαι μόνο ενεργητικός».

Σύμφωνα με τον Κουέρκ, ο Κένεντι ήταν προφανώς «ερωτευμένος με την ιδέα ότι ένας άνδρας σαν τον Μπίλινγκς τον λάτρευε» και τον ακολουθούσε παντού από πίσω σαν σκυλάκι. Γι' αυτό ακριβώς και διατήρησε μια τόσο μακροχρόνια και δυνατή φιλία μαζί του, την οποία δεν μπόρεσαν να διαλύσουν ούτε ο πατέρας του JFK (ο οποίος «δεν συμπαθούσε τους γκέι») αλλά ούτε και η Τζάκι Κένεντι, η οποία ήταν δυσαρεστημένη που ο άνδρας της περνούσε τόσο χρόνο με τον γκέι κολλητό του, παραμελώντας την ίδια.



* protothema.gr. ,12/06/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου