Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το μυστικό της CIA για την πόλη που ίδρυσε ο Μέγας Αλέξανδρος !!!!Και δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.




Κι όμως, η CIA μπορεί να έχει πληροφορίες που να αφορούν στον στρατηλάτη και ηγέτη Μέγα Αλέξανδρο. Και δεν είναι θεωρία συνωμοσίας.
Όλα ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό, όταν αρχαιολόγοι από το Ιράκ και τη Μεγάλη Βρετανία έφεραν στο φως μια πόλη-κλειδί στην πορεία των κατακτήσεων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Πρόκειται για μία πόλη η οποία χτίστηκε είτε για την προετοιμασία της μεγάλης μάχης στα Γαυγάμηλα, είτε μετά, για την εδραίωση της κυριαρχίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην περιοχή, το 331 π.Χ.
Η ακριβή της θέση είναι στην Νταρμπάντ ι Ράνια, στην τεχνητή λίμνη Ντουκάν στον ποταμό Ζαμπ, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα Άρβυλα, τη σημερινή Ερμπίλ, την πρωτεύουσα του ιρακινού Κουρδιστάν.


Η CIA κάθε άλλo παρά ενδιαφέρεται για την αρχαιολογία. Όμως, οι Αμερικανοί ήθελαν να γνωρίζουν τα πάντα για την περιοχή, καθώς είναι τοποθεσία - κλειδί, ανάμεσα σε Τουρκία, Ιράκ, Ιράν και Συρία. Από τη δεκαετία του 1960 λοιπόν είχαν ξεκινήσει την επιχείρηση Corona για την πλήρη χαρτογράφησή της.

Κατασκοπευτικοί δορυφόροι κατέγραψαν τα πάντα. Στις εικόνες από το στρατηγικής σημασίας σημείο φαίνεται ολοκάθαρα ότι στο πέρασμα Καλάτγκα Νταρμπάντ υπάρχουν ενδείξεις αρχαίας πόλης. Άλλωστε η ονομασία Καλάτγκα Νταρμπάντ σημαίνει στην κουρδική γλώσσα κάστρο στο ορεινό πέρασμα.

Οι δεκαετίες πέρασαν και τα στοιχεία της CIA αποχαρακτηρίστηκαν. Έφτασαν ως τα χέρια των ειδικών του Βρετανικού Μουσείου οι οποίοι γνώριζαν την σημασία της περιοχής την περίοδο των ελληνιστικών και ρωμαϊκών χρόνων. Χάρη στις εικόνες της CIA ξεκίνησαν την έρευνα. Οι αρχαιολόγοι χρησιμοποίησαν μάλιστα drones για να οριοθετήσουν την περιοχή μέσα στην οποία θα έκαναν την έρευνά τους.

Έτσι προέκυψαν τα αποτελέσματα που οδήγησαν στην αποκάλυψη της αρχαίας πόλης που έχτισε ο Μέγας Αλέξανδρος.

thetoc.gr,26 Σεπ. 17

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου