Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Οι «μυστικές» τοποθεσίες, τις οποίες ΔΕΝ δείχνει το Google Earth



H Google μπορεί να υπερηφανεύεται ότι μας φέρνει τον κόσμο στο πιάτο μας μέσω της εφαρμογής που μπορεί να σε ταξιδέψει σε οποιοδήποτε μέρος του πλανήτη.
Ωστόσο η βρετανική Daily Mail δημοσιεύει κάποιες «μυστικές» περιοχές που φαίνονται θολές αν κάποιος κάνει ένα εικονικό ταξίδι από πάνω τους. Εκτός από της θεωρίες συνωμοσίας που κάνουν λόγο για μυστικές πόλεις και UFO, υπάρχουν και κάποιες πιο λογικές εξηγήσεις.
Την αρχική δημοσίευση έκανε το news.com.au με την Mail να συμπληρώνει ενώ κάποιοι χρήστες αναφέρουν ότι μερικά από τα μέρη σε εκείνους είναι ορατά και όχι «θολά».


1. Η μυστική πόλη, Ρωσία



Υπάρχει μια περιοχή στη Ρωσία, στη σιβηρική τούνδρα που είναι αρκετά θολή στον χάρτη του Google Earth σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η κοντινότερη πόλη είναι το Egvekinot της Ρωσίας, πέρα από τον Βερίγγειο Πορθμό. Μερικοί θεωρούν ότι αυτή η κρυφή τούνδρα μπορεί να είναι μία από τις «μυστικές πόλεις» της Ρωσίας.

2. Φυλακές Portlaoise, Ιρλανδία



Πρόκειται για υψίστης ασφαλείας φυλακές με τους πιο επικίνδυνους εγκληματίες της χώρας. Ενώ δεν είναι θολή στο Google Earth, σύμφωνα με το δημοσίευμα μια πιο προσεκτική ματιά στην εικόνα φαίνεται πώς τα χρώματα δεν ταιριάζουν με το περιβάλλον, γεγονός που ίσως οφείλεται στο ότι η εικόνα του Google Earth είναι μια παλιά φυλακή, για να μην είναι κανείς σε θέση να οργανώσει μια απόδραση.

3. Νήσοι Φερόε, Δανία



Τα Νησιά Φερόε είναι ένα αυτοδιοικούμενο αρχιπέλαγος, που γεωγραφικά ανήκει στη Δανία. Περιέχει 18 ηφαιστειακά νησιά ανάμεσα στην Ισλανδία και τη Νορβηγία στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι μεγάλο μέρος αυτής τη περιοχής είναι θολό στον χάρτη της Google, συμπεριλαμβανομένης και μιας παλιάς στρατιωτικής βάσης του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αυτό έχει να κάνει με τα αλιευτικά δικαιώματα.

4. Διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta, Ουγγαρία



Σύμφωνα πάντα με το βρετανικό δημοσίευμα το διυλιστήριο πετρελαίου Százhalombatta που βρίσκεται στην Ουγγαρία ζήτησε από την Google να έχει πράσινο χρώμα και το κτίριο και τα εδάφη του να αφαιρεθούν από τις δορυφορικές της εικόνες της για άγνωστο λόγο.

5. Kangtega, Νεπάλ



Η Kangtega είναι μια κορυφή του βουνού των Ιμαλαΐων στο Νεπάλ. Ένα μέρος της στο Google Earth φαίνεται με μαύρο χρώμα και κανείς δεν είναι σίγουρος γιατί. Κάποιοι αναφέρουν ότι ίσως να είναι απλώς ένα πρόβλημα στο σύστημα.

6. Αεροπορική βάση Volkel, Ολλανδία



Σύμφωνα με τον πρώην Ολλανδό πρωθυπουργό Ruud Lubbers και το δημοσίευμα υπάρχουν 22 αμερικάνικες πυρηνικές βόμβες αποθηκευμένες στις δεξαμενές καυσίμων του Volkel ενώ υπάρχουν αναφορές ότι η αεροπορική βάση κατά τη δεκαετία του '60 αποτελούσε χώρο αποθήκευσης πυρηνικών. Η περιοχή επίσης είναι θολή στο Google Earth.

http://www.newmoney.gr/diethni/335588-oi-%C2%ABmistikes%C2%BB-topothesies-pou-den-deixnei-to-google-earth ,
Οκτώβριος 11, 2017 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου