Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ελιά και ελαιόλαδο βοηθούν και την πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη

Αποτέλεσμα εικόνας για ελια

Η ελιά και το ελαιόλαδο είναι από τις καλύτερες υπερτροφές της φύσης που προστατεύουν την καρδιαγγειακή υγεία και γενικά τον οργανισμό μας.
Σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Biochemistry», αποδεικνύεται πως η ελιά και το ελαιόλαδο δρουν και ενάντια στον διαβήτη
Οι ερευνητές από το Πολυτεχνικό Ινστιτούτο της Βιρτζίνια (Virginia Tech) ανέφεραν μάλιστα πως βρήκαν και ποιο είναι το συγκεκριμένο συστατικό που μπορεί να συνεισφέρει στη πρόληψη του σακχαρώδη διαβήτη 2. Πρόκειται για την ελαιοευρωπεΐνη ή ελευρωπαΐνη, μια σύνθετη ουσία που προωθεί την απελευθέρωση ινσουλίνης ώστε να ρυθμίζονται αποτελεσματικά τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Η συγκεκριμένη ουσία επιδρά στην αμυλίνη, η οποία βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στον οργανισμό των διαβητικών. Με βάση αυτά τα στοιχεία, τα συστατικά της ελιάς μπορούν να λειτουργήσουν προληπτικά απέναντι στην ασθένεια, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών.

«Η μελέτη μας όχι μόνο συμβάλλει στη βαθύτερη κατανόηση των βιοχημικών ιδιοτήτων της ελαιοευρωπεΐνης αλλά παράλληλα μπορεί να ενθαρρύνει το κοινό να δώσει περισσότερη έμφαση στην ελιά και στα παράγωγα προϊόντα της, δεδομένης της εξάπλωσης του διαβήτη που καταγράφεται παγκοσμίως» επισημαίνει ο επικεφαλής συντάκτης της μελέτης Δρ. Μπιν Χου.

Καθώς πρόκειται για τα πρώτα συμπεράσματα, θα πρέπει να ακολουθήσουν κλινικές δοκιμές για να δοκιμαστεί η επίδραση της ελαιοευρωπεΐνης στο εργαστήριο και να διεξαχθούν τα τελικά συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου