Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

Δέκα κάλπες στήνονται για την σύσταση προανακριτικής επιτροπής,που θα ερευνήσει την υπόθεση Novartis.

Σε μια συνεδρίαση, την προσεχή Τετάρτη ( 21/02) , θα γίνει η συζήτηση και η ψηφοφορία επί της προτάσεως της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκρότηση  προκαταρκτικής εξέτασης Επιτροπής  για το σκάνδαλο της NOVARTIS.
Αυτό αποφάσισε η  Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.
Η διαδικασία τώρα :
  • Το ενδιαφέρον : θα  στηθούν ...δέκα κάλπες !!!Μία  για κάθε εμπλεκόμενο. 
  • Στα ψηφοδέλτια, ένα για κάθε εμπλεκόμενο, ο κάθε βουλευτής θα δηλώνει «ναι», «όχι» ή «παρών» για τη συγκρότηση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα που αναφέρονται στη πρόταση συγκρότησης της επιτροπής.
  • Η συζήτηση θα ξεκινήσει  στις 9 το πρωί και θα φθάσει, μάλλον μέχρι τα μεσάνυχτα.Συζητείται η πρόταση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής,που θα ερευνήσει την υπόθεση Novartis.

  • Το κατηγορητήριο
  • Η Προανακριτική θα ερευνήσει για τυχόν αδικήματα δωροδοκίας δωροληψίας και ξέπλυμα μαύρου χρήματος κατά δύο πρώην πρωθυπουργών και 8 πρώην υπουργών στην υπόθεση Νovartis.
    Σύμφωνα με την κοινή πρόταση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, που αναπτύσσεται σε 10 σελίδες, προτείνεται η σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, προκειμένου να εξετάσει αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τα εγκλήματα δωροδοκίας, δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, κατά των πρώην πρωθυπουργών Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένου και των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Ανδρέα Λοβέρδο, ‘Αδωνη Γεωργιάδη, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Κουτρουμάνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου