Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,38 δευτερόλεπτα !!!!

 
Ben Katz

Μόλις 0,38 δευτερόλεπτα χρειάστηκε ένα αμερικανικό ρομπότ για να λύσει τον κύβο του Ρούμπικ, καταρρίπτοντας έτσι το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ των 0,64 δευτερολέπτων, κάτοχος του οποίου ήταν ένα γερμανικό ρομπότ.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους δημιουργούς του ρομπότ-τον φοιτητή του ΜΙΤ Μπεν Κατζ και τον προγραμματιστή λογισμικού Τζάρεντ Ντι Κάρλο- η κατασκευή τους μπορεί να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το ρεκόρ.

Όπως ανέφεραν οι δύο νέοι σε blog τους, χρησιμοποίησαν τον πιο φθηνό κύβο που θα μπορούσαν να αγοράσουν επειδή πίστευαν πως θα κατέστρεφαν πολλούς από αυτούς, ωστόσο τελικώς χρειάστηκε να χρησιμοποιήσουν μόλις τέσσερις κύβους.

Οι ίδιοι αποδίδουν το ρεκόρ στη χρήση καλύτερων μοτέρ, σύγκριση με άλλες, παρόμοιες συσκευές.

Η συγκεκριμένη επίδοση είναι κατά πολύ γρηγορότερη από το παγκόσμιο ρεκόρ επίλυσης του κύβου από άνθρωπο.

Κάτοχος του συγκεκριμένου ρεκόρ, με χρόνο 4,59 δευτερόλεπτα, είναι από τον Οκτώβριο του 2017 ο Νοτιοκορεάτης μαθητής Σεούνγκ Μπεόμ Τσο.

Από την πρώτη κυκλοφορία του παιχνιδιού στην αγορά, το 1980, εκτιμάται ότι ένας στους επτά ανθρώπους στον κόσμο έχει παίξει με τον κύβο του Ρούμπικ.

Ο κύβος του Ρούμπικ, ένα από τα πλέον γνωστά και αγαπημένα παιχνίδια σκέψης στον κόσμο, επινοήθηκε το 1974 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα, γλύπτη και εφευρέτη Έρνο Ρόυμπικ, από τον οποίο πήρε και το όνομά του.

naftemporiki.gr ,09.03.18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου