Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Οι ελιές Καλαμάτας είναι το νέο superfood σύμφωνα με το «Medicinal Research Reviews»


Οι ελιές είναι  μια από τις αγαπημένες τροφές των Ελλήνων εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Οι ελιές Καλαμάτας, μάλιστα, παίζουν σημαντικό ρόλο στη δίαιτα και τη διατροφή μας εδώ και χιλιάδες χρόνια.
Γιατροί και διαιτολόγοι θεωρούν την ελιά μια από τις πιο υγιεινές τροφές στον πλανήτη και αυτό γιατί είναι πλούσια σε νάτριο, υγιή λίπη και περιέχει φυσικά αντιοξειδωτικά.
Οι ελιές Καλαμάτας περιέχουν μια ποικιλία από βιταμίνες και μέταλλα που προάγουν την υγεία και είναι πλούσιες σε σίδηρο και βιταμίνη Α. Η συχνή κατανάλωση μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ρίσκου της καρδιαγγειακής νόσου και πολλών ειδών καρκίνου, αναφέρει το greekcitytimes.com.
  • Οι ελιές Καλαμάτας είναι πηγή φυτικών ινών, ασβεστίου, βιταμίνης C, Α, Ε και Κ. Ακόμα παρέχουν μαγνήσιο, φώσφορο, κάλιο και βιταμίνη Β. Αν και είναι πλούσιες σε λιπαρά, η πλειοψηφία τους είναι μονοακόρεστα, γνωστά ως «υγιή λίπη».
  • Οι ελιές αυτές, όπως και το γνήσιο ελληνικό ελαιόλαδο, περιέχουν φαινολικές ενώσεις, που είναι φυσικά αντιοξειδωτικά, δίνοντάς τους τη μοναδική τους γεύση. Ακόμη, προστατεύουν τον οργανισμό από τη ζημιά των περιβαλλοντικών τοξινών και από τις ελεύθερες ρίζες, σύμφωνα με το «Medicinal Research Reviews». Οι φαινόλες μπορεί ακόμη να είναι ο λόγος για χαμηλότερες επιπτώσεις της καρδιακής νόσου και κάποιων ειδών καρκίνου γι’ αυτούς που ακολουθούν Μεσογειακή δίαιτα πλούσια σε ελιές και ελαιόλαδο. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ακόμη ότι η τακτική κατανάλωση ελιών Καλαμάτας μειώνει τις επιπτώσεις χρόνιων λοιμώξεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου