Κυριακή 20 Μαΐου 2018

Υπάλληλοι στο αεροδρόμιο σε κύκλωμα δουλεμπόρων -Επαιρναν 2.500 ευρώ το "κεφάλι"!



Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στο πεδίο της πλαστογραφίας εγγράφων και της περαιτέρω προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν επτά άτομα, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές, Παρασκευή 18 Μαΐου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής.
Πρόκειται για δυο υπηκόους Συρίας, δυο υπηκόους Πολωνίας και τρεις ΄Ελληνες , ενώ αναζητούνται άλλα δυο άτομα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση– αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφίας, αντίστασης, παράβασης του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και του νόμου περί ναρκωτικών.
Δραστηριοποιούνταν το τελευταίο 8μηνο, με το ηγετικό μέλος της οργάνωσης, υπήκοο Συρίας, να μεριμνά για το φτιάξιμοτων πλαστών – παραποιημένων  εγγράφων .

Σημαντικό ρόλο είχε γυναίκα, υπήκοος Πολωνίας, η οποία υπό τις οδηγίες του «αρχηγού» αναλάμβανε την περαιτέρω αναχώρηση των αλλοδαπών, σε συνεργασία με τρεις συλληφθέντες υπάλληλους εταιριών στο αεροδρόμιο της Αθήνας.

Για κάθε άτομο λάμβαναν το χρηματικό ποσό των 2.500 ευρώ .
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και παραπέμφθηκαν σε τακτικό Ανακριτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου